Episodes
Friday Jun 11, 2021
Tandartsclub 11 - Eckart’s Notes in onze tandartspraktijk
Friday Jun 11, 2021
Friday Jun 11, 2021
In 2008 overleed Eckart Wintzen. Hij maakte een boekje in de vorm van een Moleskine notebook. Wat kunnen wij, zorgverleners, leren van deze vrijbuiter die een bedrijf leidde met 10.000 medewerkers?
Eckart Wintzen, in 1939 geboren startte in 1976 met zijn Bureau voor Software Ontwikkeling (BSO).
Wintzen had een onconventionele manier van organiseren en leidinggeven. BSO was georganiseerd in zelfstandige cellen met ten hoogste 50 medewerkers.
Boven dit aantal splitste hij de elke unit opnieuw in twee kleine cellen. In zijn boek Eckart's Notes beschrijft hij zijn opvattingen en werkwijze.
Het automatiseringsbedrijf telde in 1995 meer dan 6.000 werknemers. BSO leverde zijn diensten aan grote ondernemingen. 75 steden en 21 landen.
Philips nam BSO over in 1996.
Onder de vleugels van Philips, dat BSO samenvoegde met zijn automatiseringstak Origin moest het bedrijf verder groeien. Een groot succes is BSO/Origin voor Philips nooit geworden.
Bij Wintzens afscheid in 1996 was het bedrijf nog net winstgevend. In de jaren erop had het de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. In 2000 kreeg Philips-topman Cor Boonstra er genoeg van en verkocht hij het automatiseringsbedrijf aan het Franse Atos.
Wintzen werd investeerder in Extent, Eckart's tent.
Hij investeerde onder andere in Greenwheel en de ijscompany Ben en Jerry’s. “Nederlands warmste ijs” aldus Eckart hemzelf.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.